2011. augusztus 17., szerda

Sinta-tető, hegyi kristályok



Mint már korábban írtam a Sinta tető az olyan mint a lutri, vagy semmit se találsz, vagy egyenként szeded ki a szebbnél szebb darabokat. Mélyen nem kell kapirgálni, juut eszembe, az felettébb érdekes, hogy ilyen magasan a talajban találunk ezekre a víztiszta darabokra. Érdekelne, hogy kerültek ide a kristályok. Mivel a kristályok mindig valamilyen üregben kristályosodnak szép lassan lehet hogy az alap kőzetben ennél nagyobb barlangokban valószínű a bányászok hajdanán szép nagy darabokat találhattak. Mivel már a kezdetektől fogva a hegyi kristálynak szinte minden fontosabb kultúrában fontos szimbólumot képviselt, biztos nagy becsben tartották akkor is.
Vissza a jelenbe, mivel a gyerekekhez megint leruccantunk, a nagyi teher mentesítésére, maradt az utolsó nap egy rövidke reggelem, hogy kinézzek a Sintára, fél óra elteltével már hárman keresgéltünk(2 profi STRAHLER), mire ők csekély eredménnyel, addig én csillogó helyre találtam.A 6-8cm-es tiszta darabokból vagy 4-5-öt találtam és már arra kellett figyelnem nehogy valamelyiket ketté vágjam a kibontásnál. Természetesen megtörtént a baj pont a legvastagabbat vágtam ketté, mit mondjak hangosan pergett a hajam.
Gondolom a Strahlerek mondták magukban, hogy mikor megyek már haza, hisz össze vissza töröm a kristályaikat. Itt ezen a helyen tényleg szinte csak szerencse kell, hogy épp találsz-e valamit, valamikor csak egy kettő érdemleges kis kristály akad fennt a rostán, de ez így van rendjén.
A kép közepén, a tönk mellett jobbra a zöldes szegély mellett volt a lelőhely.


Őt sikerült ketté vágnom, 
És egy kis apróság a teljesség igénye nélkül.
Voltak kisebbek is 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése